Акценти
Начало / Общество / Плевенско сдружение застава в подкрепа на младеж с увреждания, отритнат от съучениците си

Плевенско сдружение застава в подкрепа на младеж с увреждания, отритнат от съучениците си

дискриминацияСдружение „Младежки Европейски Инициативи“ организира проява в село Чомаковци, с която да покаже съпричастие и подкрепа към семейството на младеж с увреждания, чиито съученици са решили да не го допуснат до абитуриенския бал.

Отказваме да живеем в такова общество, заявяват организаторите на проявата, която е запланувана на 20 февруариот 17 часа в селото, в което живее Иван и семейството му.

За нестандартния казус беше съобщено в предаване на News7, в което разказаха  как съучениците на Иван гласували да бъде изключен от бала, защото щял да развали празника им. Нелепата случка е станала миналата година в Професионалната гимназия по хранителни технологии в Червен бряг, а дискриминацията засегнала жестоко още една девойка от помощната паралелка за деца със специални образователни потребности. Още по-тревожно е, че всичко се случило по най-демократичен начин – с гласуване на зрелостниците от випуска по този „неудобен проблем“. И с мълчаливото съгласие на техните учители и възпитатели, които явно са забравили да им предадат уроците по човечност и толерантност, се казва в репортажа.

До края на седмицата се очаква решението на Комисията за защита от дискриминация, където майката на Иван е завела дело.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...