Акценти
Начало / Образование / Плевенски училища и детски градини отново се включват в Седмицата на предприемачеството

Плевенски училища и детски градини отново се включват в Седмицата на предприемачеството

Джуниър Ачийвмънт Червен бряг
Снимка: архив ИнфоПлевен

Световната седмица по предприемачество започва днес в България с учебни прояви в цялата страна. Инициативата, която се организира от Джуниър Ачийвмънт България, включва 160 събития в 50 населени места в страната. Стартът на инициативата в област  Плевен беше отбелязан днес с открит урок на тема „Откриване и оценка на бизнес идеята. Цели и обхват на бизнес плана.“  в СОУ „Христо Ботев“, гр. Славяново.

До 21 ноември в Световната седмица по предприемачество, която се организира за седма поредна година от Джуниър Ачийвмънт България, от област Плевен ще се включат 13 училища и детски градини.  От Плевен с  открити уроци в Седмицата по предприемачество ще участват  НУ „Единство“, СОУ „Яворов“, ОДЗ „Еделвайс“, ЦДГ „Кокиче“, ЦДГ „Щастливо детство“.  Ще се включат още училища от Кнежа, Белене, Червен бряг и Славяново. Те ще се присъединят към  милионите  млади хора по света, които  вземат участие в инициативи, насърчаващи предприемаческо мислене и поведение, генерирайки нови идеи и търсейки нови пътища за развитие.

С всяка изминала година Джуниър Ачийвмънт България се стреми да развие обучителните си програми и да помага на повече младежи, предоставяйки им знания в сферата на икономиката и предприемачеството”, каза Милена Стойчева, изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България. „За нас е голяма чест, че все повече родители записват децата си в нашите програми, разбирайки важността на бизнес образованието от ранна детска възраст”, допълни тя.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...