Акценти
Начало / Образование / Плевенски ученици активни участници в благотворителната инициатива „Капачки в действие”

Плевенски ученици активни участници в благотворителната инициатива „Капачки в действие”

капачки в действие

Учениците от ОУ ”Свети Климент Охридски” в Плевен активно участват в инициативата  на фондация „Идея в действие” – „Капачки в действие”.  Още миналата година учениците  започнаха да събират пластмасови капачки, за да подпомогнат благотворителната кампания, чиято цел е да подпомогне центровете за настаняване от семеен тип. Със средствата от предадените за рециклиране пластмасови капачки, се закупуват електрически уреди за центровете. Зад кампанията стои идеята за опазване на околната среда чрез възпитание от ранна възраст в разделно събиране на отпадъците и важността от това, но и иновативен начин за благотворителност от привидно ненужни неща – пластмасови капачки.

От тази учебна година към тази добра идея се включват и учениците от І „б” клас на ОУ „Св. Климент Охридски”. Те привлякоха   към кампанията своите родители, съученици, близки и приятели.

От плевенското училище отправят призив и към други да се включат в мисията „Капачки в действие”, която съчетава променено  разбирането за опазване на околната среда и подкрепа за децата, лишени от родителска грижа.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...