Акценти
Начало / Общество / Плевенски творци в затруднено положение ще получат помощ от Младежки форум

Плевенски творци в затруднено положение ще получат помощ от Младежки форум

младежки форум

Шестима плевенски дейци на културата на възраст от 30 до 70 години ще получат материална подкрепа  от доброволците на Младежки форум – Плевен. Това съобщи на пресконференция днес председателят на младежкото обединение Митко Башинов.

Списъкът на изпадналите в нужда младежите са получили от председателя на Клуба на дейците на културата в Плевен Кольо Попов, а средствата са дарени от местен политик.

Утре, събота, две групи доброволци ще посетят шестимата нуждаещи се и ще предоставят на всеки един пакет с хранителни продукти.

Обединението, в което членуват младежи от няколко организации, е подготвило и друга благотворителна инициатива  – концерт в зала «Катя Попова», който ще се състои на 22 октомври. Идеята е събраните от концерта средства да бъдат предоставени на пострадалите от наводненията в град Мизия.

От Младежкия форум са започнали създаването на и фонд за подпомагане на талантливи плевенски ученици. Първите средства във фонда са предоставени от частни дарители, съобщи Михаела Тодорова, член на Младежкия градски парламент, който е една от организациите в Младежки форум. В момента младежите уточняват критериите за отпускане на средства от фонда, но при всички случаи ще търсят съдействие и подкрепа от директорите на училищата в Плевен и общината, обясниха младежките активисти. Вече са сформирали експертен съвет от петима членове, който ще разглежда и одобрява подадените заявления за подпомагане от фонда.

От Младежки форум разработват и проект, с който ще кандидатстват за европейско финансиране за осъществяване на дейности в областта на екологията и социалните дейности.

Ще припомним, че младите хора вече имат една успешно реализирана благотворителна кампания по време на Коледа. На благотворителен концерт тогава бяха събрани 1 200 лв., с които бяха подпомогнати деца с проблеми със слуха.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...