Акценти
Начало / Образование / Плевенски педагози споделиха опит в национална среща на началните учители

Плевенски педагози споделиха опит в национална среща на началните учители

Плевенски педагози участваха в Десетите юбилейни национални педагогически четения, които се проведоха от 22 до 24 юни в Рибарица. Педагогическите четения се провеждат по инициатива на Център “Хуманна педагогика” под ръководството на проф. д-р Емилия Василева и експертен съвет  в състав гл.ас. Марияна Косева и експерти от регионалните инспекторати Ловеч, Пловдив, Силистра и Плевен.

 85 педагози от цялата страна участват в дискусията, като докладите за добри практики, обсъждани през дните на четенията, са 51. От Плевенска област участват Радка Топалска и Албена Декова-Атанасова от НУ „Отец Паисий” – Плевен с доклад „Кооперативното учене – активен и ефективен образователен подход”; Хризентема Стефанова от ОУ „Св.Кл. Охридски” – Плевен с доклад „Извънкласните и извънучилищните дейности – форми за стимулиране активността на учениците”; Росица Ненчева от ОУ „Христо Ботев” – с. Рибен с доклад „Работа с билингви в малките населени места” и екип от НУ „Св.св. Кирил и Методий” – Долни Дъбник: Цветелина Найденова, Геновева Ценкова, Димитрина Трифонова и Ваня Петкова-Йотова, с доклад „Мотивиране на учениците с цел подобряване на функционалната грамотност и насърчаване на четенето”.

P1300445рибарица-четения

Във форума участва и  народният представител Корнелия Маринова, която е зам.-председател на Комисията по образование и наука. Сред участниците са също Марга Куцарова – председател на Национално сдружение „Рьорих“, Любомира Христова от списание „Педагогика”, Пенка Иванова – ръководител на проект ”Успех” и директор на дирекция ”Формиране, анализ и оценка на политиките” в МОН.

Целта на педагогическите четения е споделяне на творчески опит от ежедневната практика на началните учители. Затова темата вече няколко години е „Моето педагогическо ежедневие”, а мотото тази година е „Да запазим усмивката в училище”.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...