Акценти
Начало / Общество / Плевенски доброволец ще работи в новоучреден аналитичен институт в Полша

Плевенски доброволец ще работи в новоучреден аналитичен институт в Полша

доброволец Йордан Христов

Йордан Христов, който е първият международен доброволец от Плевен, участва в Полша в основаването на аналитичен и научен институт на сдружение „Споразумение Изток – Запад”. Пръв директор на института ще е полякът Павел Горалски. Плевенският доброволец ще работи в института и ще има задача да организира различни мероприятия, свързани с побратимяването на български и полски градове, обучение на младежи чрез тренинг курсове и семинари.

Веднага след официалното откриване се е провела гръгла маса на тема „Особената роля на Централна и Източна Европа в изграждането на културен мост между държавите от бившият Съветски съюз и западните страни“, научихме още от Йордан Христов. В нея участи са взели учени и експерти от европейски и азиатски страни и различни региони.

Това е втората инициатива на Йордан Христов в Полша. Преди няколко дни той посети градската пречиствателна станция, където договори организацията на международна екологична кръгла маса. Поканени на нея ще са плевенският зам.-областен управител Красимир Иванов, който отговаря за НПО сектора на ниво областна управа, кметовете на Плевен и Долна Митрополия, работници от пречиствателната станция на ВиК Плевен, синдикални лидери и активни граждани.

Йордан Христов доброволец

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...