Начало / Образование / Плевенски деца с първо място за изпълнение на нова авторска песен

Плевенски деца с първо място за изпълнение на нова авторска песен

Първо място завоюва вокална група „Ботевци пеят” при НУ „Христо Ботев” Плевен в деветия конкурс „Ветринци пее”. Надпреварата е за изпълнение на нова авторска песен в стила на стария шлагер и нова авторска песен в народен стил.

Конкурсът е включен в Културния календар на Министерство на културата и се организира от Читалище „Съгласие 1924”, с. Ветринци, общ. Велико Търново. Професионално жури в състав: председател доц. д-р Георги Митев, преподавател в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство Пловдив, гл. ас.  Мариана Митева – Пловдивски университет „Паисий Хилендарски” и маестро Иван Данчев – музикант и композитор, оценяваха изпълненията на участниците. Основните критерии за оценка бяха музикалната интонация при изпълнението, оригиналност и самобитност на музикално-изразните средства, както и съчетание на вокал и съпровод.

Изпълнителите от „Ботевци пеят” спечелиха журито с представянето на новата авторска композиция „Баби, внуци към Балкана” /текст Дойчо Копринков, музика Иван Данчев/, както и с песните „Песен за Плевен” и „Песен на учениците от НУ „Христо Ботев”.

В оспорвана надпревара със състави от цялата страна, малките плевенски изпълнители се представиха отлично и заслужено бяха наградени с Грамотата за първо място и плакет.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...