Начало / Крими / Плевенският окръжен съд оставя в ареста зам.-кмета Алексей Зелов

Плевенският окръжен съд оставя в ареста зам.-кмета Алексей Зелов

съдебна_зала

Плевенският окръжен съд уважи искането на Софийска градска прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража”  на зам.-кмета на Община Плевен Алексей Зелов, който е обвинен за приемане на подкуп.

Определението може да се обжалва или протестира пред Великотърновски апелативен съд в 3-дневен срок.

На  Алексей Зелов е повдигнато обвинение за това, че за периода от началото на месец април 2-14 до 22 април 2014 г. в Плевен, като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – зам. -кмет на Община Плевен, поискал и на 22.04.2014 г. приел дар, който не му се следва – парична сума в размер на 4 000 лв. от управител на фирма, която сума получил лично в кабинета си, за да извърши действие по служба.

От Окръжен съд – Плевен уточняват, че въпреки обстоятелството, че досъдебното производство се ръководи от Софийска градска прокуратура, Плевенският Окръжен съд е компетентният съд да се произнесе по въпроса относно искането за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража” по отношение на Алексей Зелов, тъй като наказателното производство се води за  престъпление, извършено на територията на гр. Плевен.

Наказателното производство е образувано на 16 април 2014 г. и въпреки краткия период до внасянето на искането за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража”, от съда преценяват, че са събрани  достатъчно доказателства, сочещи обосновано предположение, че Зелов е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение.

Повдигнатото обвинение срещу Алексей Зелов е за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание „Лишаване от свобода” от три до десет години, „Глоба” и „Лишаване от права” по чл.37 от НК.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...

Един коментар

  1. и Лафкаджията Славчев долетя веднага. всичко е толкова просто и ясно…. за информираните хора