Акценти
Начало / Общество / Плевенският депутат Васил Антонов сред уважилите националната среща на клубовете „Млади възрожденци”

Плевенският депутат Васил Антонов сред уважилите националната среща на клубовете „Млади възрожденци”

национална среща млади възрожденци
Снимка:БТА

„В днешния ден, за да направим утрешния, трябва да присъствате тук и да си тръгнете от тази зала като след празник.Затова, защото творите не сами, а заедно с вашите учители. Поклон пред всички учители, които са днес в залата заедно със своите възпитаници“. Това каза вицепрезидентът Маргарита Попова пред членовете на клуба „Млади възрожденци“, чиято първа национална среща бе днес в Националния исторически музей. Попова е патрон на събитието.
Вицепрезидентът отправи послание изграждането на клубовете за възрожденци в страната да продължи „не само в 50-60 или 100 населени места, а навсякъде и да знаем, че там расте новата смяна, която ще познава и ще знае кои са изтъкнатите българи“.
Първата национална среща на клубовете „Млади възрожденци“ откри Васко Василев, председател на Общобългарския комитет „Васил Левски“. Той подчерта, че събитието е събрало представители на 32 клуба от цялата страна с повече от 200 деца. Василев благодари на народните представители Корнелия Маринова, председател на Общинския комитет „Васил Левски“ в Ловеч и депутат от ПП ГЕРБ и на Васил Антонов, народен представител от Коалиция „БСП-лява България” – Плевен, на Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители, спортистите от спортен клуб Левски,актьора Христо Мутафчиев – председател на Съюза на артистите в България, писателя Антон Дончев, представители на българската армия и др., уважили събитието.
„Тези хора са дошли да изразят уважението си към вашето родолюбие, вашия талант, благодетелност, инициативност и творчество“, подчерта Василев. От името на Общобългарския комитет „Васил Левски“ той връчи на вицепрезидента Маргарита Попова почетен плакет „Васил Левски“ в знак на признателност за отделеното време и съдействието при откриването на клубовете в страната.

Източник:БТА

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...