Начало / Крими / Плевенските пожарникари са ликвидирали 18 произшествия за последните дни

Плевенските пожарникари са ликвидирали 18 произшествия за последните дни

За периода от 3 до 6 юли служителите от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са взели участие в ликвидирането на 18 произшествия. За това информират от пресцентъра на ОДМВР – Плевен. Пожари в сухи треви и отпадъци са регистрирани в землищата на село Обнова, село Брест, градовете Левски, Койнаре, Червен бряг, Гулянци, и в Плевен на улица „Гренадирска“ и „Алеко Константинов“, както  и в ж.к. „Сторгозия.

На 3 юли в 12:55 часа е съобщено за пожар в навес във вилната зона на град Кнежа. Пожарът е потушен от екип на РСПБЗН – Кнежа. Причините са в процес на установяване. Унищожена е покривна конструкция от 10 кв.м.

На 4 юли в 10:14 часа поради техническа неизправност са унищожени двигател, ел. инсталация и част от купето на лекотоварен микробус „Тойота Liteace“ в землището на село Опанец. Служители от Плевенската служба са потушили пожара. На същата дата в 14:25 часа е съобщено за пожар в лятна кухня, пристроена към къща в град Искър. При огледа огнеборците са установили, че причина за инцидента е късо съединение.  Унищожени са покривна конструкция – 60 кв.м., бяла,черна и компютърна техника – 3бр. и домашно обзавеждане.  Пожарът е потушен от екип на РСПБЗН – Кнежа.

На 5 юли в 19:54 часа е съобщено за пожар в лек автомобил „Фолксваген Пасат“ до село Брестовец, на пътя за гр.Ловеч.  До пристигането на спасителните екипи от РСПБЗН – Плевен са унищожени карбуратор, въздушен филтър,  част от ел. инсталация. Причината за произшествието е късо съединение. Пострадали няма.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...