Акценти
Начало / Култура / Плевенските писатели откриха новия литературен сезон

Плевенските писатели откриха новия литературен сезон

На 1 октомври, на Празника на българската поезия, плевенското Дружество на писателите откри своя нов литературен сезон. В ХГ „Дарение Светлин Русев“, където обичайно се провеждат литературните четвъртъци, се събраха много почитатели на поетичното слово. Те станаха свидетели на един музикално-поетичен рецитал, в който плевенските поети поднесоха на любителите на мерената реч своите поетични творби.

В литературната вечер участваха Албена Декова, Венета Николова, Витка Витанова, Христина Комаревска, Гюлшен Алиева, Яна Върбева, Люлин Занов, Зоя Минева, Татяна Любенова, Осман Мустафов и други поети от писателското сдружение. Музикалните приятели на писателите Кем и Детелина Ненова, възпитаници на НУИ „Панайот Пипков“  изпълниха на виола и на пиано класически музикални творби.

IMG_3400ученици НУИ П.Пипков
Празникът на българската поезия се чества в България от началото на 70-те години на ХХ век. Той е идея на Съюза на българските писатели и прилежащите тогава към него местни Дружества на писателите.
Плевенските поети ще поднесат на своите почитатели до края на годината няколко премиери на нови поетични книги. Първата от тях ще бъде на 8 октомври, от 16,30 часа, в ХГ „Дарение Светлин Русев“, когато Осман Мустафов ще представи новата си книга „Пелинови безсъници“.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...