Акценти
Начало / Култура / Плевенска филхармония и Рамиро Ариста представят „Духът на Аржентина“

Плевенска филхармония и Рамиро Ариста представят „Духът на Аржентина“

Плевенска филхармония и Рамиро Ариста представят „Духът на Аржентина“ пред плевенска публика другата седмица. Концертът е планиран за 18 февруари, четвъртък, от 19 часа в зала „Катя Попова“. Продажбата на билети за проявата ще започне в понеделник.

Описан от руската преса като „страстен и енергичен“, Рамиро Ариста се очертава като един от водещите диригенти на своето поколение. След сензационният си дебют в Санкт Петербургската филхармония през март 2010 г., той е работил с Ярославската филхармония, филхармония „Тимишоара”, Националния симфоничен оркестър на Република Молдова, Симфоничния оркестър на Венецуела – „Los Llanos”, и на Националния симфоничен оркестър на Боливия.

Акценти от 2015 г. и 2016 г. включват дебюти с Антофагаста симфония в Чили, и Националните симфонии на Панама, Доминиканската република и Никарагуа. През този сезон, Рамиро се връща в филхармония „Бакъу” и „Констанца” – Операта в Румъния, симфоничните оркестри на „Сантяго” и „Санта Клара” в Куба, Шуменска, Врачанска и Разградска филхармония в България, и „Лоха” и „Куэнка” Симфонии в Еквадор. През януари 2016 г. той допълнително ще направи своя дебют на „Джордже Енеску„ – Националната филхармония на Румъния.

Международната кариера на Рамиро бе развита и обогатена със стажа в Мариинския театър по покана на Валерий Гергиев (2008-2009). От октомври 2009 г., Рамиро бе избран единодушно от музикантите да бъде артистичен директор и главен диригент на Симфоничния оркестър на Пиура в Перу. Вдъхновен от работната етика и талант на Гергиев, Рамиро провежда около 220 концерта със своя оркестър и изпълнява пълните симфонични цикли на Бетовен, Шуберт, Менделсон, Шуман, Чайковски и Брамс, както и премиерите на Малер „Пета симфония”, Сметана –„Моя Страна”, „Фантасична Симфония” на Берлиоз, Симфония nо.1 на Шостакович.

Роден в Буенос Айрес с италиански произход, Рамиро е бил отдаден на музиката, като посещава известния театър „Колон” и придобива страст към музиката още в ранна възраст. Освен това, той учи при проф. Думитру Гоя в Националния музикален университет в Букурещ със стипендия, предоставена от румънското правителство. Рамиро еднозначно е в състояние да съчетае Европейските традиции, Балканския фолклор, Латиноамериакнския ритъм и да направим един наистина незабравим спектакъл.

Рамиро Ариста афиш

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...