Акценти
Начало / Култура / Плевенска филхармония и Общински хор „Гена Димитрова“ с концерт в Белене за празника на рождението на Бл. Дева Мария

Плевенска филхармония и Общински хор „Гена Димитрова“ с концерт в Белене за празника на рождението на Бл. Дева Мария

Християнската общност в Белене ще отбележи празника на рождението на Бл. Дева Мария тази седмица, съобщи Ралица Господинова. Мероприятията ще започна на 5 септември, събота, с тържествена литургия от 11.00 часа и ще продължат с концерт на Плевенската филхармония от 17.00 часа в католическата църква „Рождение на Бл. Дева Мария“. С тези две събития беленчани ще отбележат празника на рождението на Божията майка.
Концертът на Плевенска филхармония ще е с участието на Общински хор „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева. Филхармонията ще се представи с „Меса ди Глория“ от Джакомо Пучини. Солисти ще са Любомир Дяковски – тенор и Момчил Миланов – бас, като те ще пеят под ръководството на главния диригент на филхармонията Деян Павлов. Входът за мероприятието е свободен.
Католическият свещеник отец Паоло Кортези, който е и ректор на светилището „Бл. Евгений Босилков“, се надява беленчани и гости на крайдунавския град да посетят двете събития, посветени на храмовия празник на католическата църква „Рождение на Бл. Дева Мария“.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...