Акценти
Начало / Икономика / Плевенска производствена сграда участва в конкурса „Сграда на годината”

Плевенска производствена сграда участва в конкурса „Сграда на годината”

Производствената сграда за автомобилни кабелни системи на „Нексънс”,  построена в жк „Сторгозия” в Плевен, е включена в тазгодишното издание на конкурса „Сграда на годината” в категорията „Производствени сгради”. Инвеститор е  Плевен Ритейл Център, конструктор – инж.Емил Крумов, архитект – Иво Петров Архитекти, изпълнител – Хоризонт-Иванов ЕООД. В същата категория са номинирани още 7 производствени сгради от София, Стара Загора, Дулово, Ботевград.

Националният конкурс „Сграда на годината“ е най-престижното събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата. В него участват сгради,  реализирани на територията на страната и получили разрешение за ползване в периода от 1 ноември 2014 до 31 октомври 2015 г. Общо 8 са категориите, в които могат да бъдат номинирани новопостроени сгради – Обществени сгради с бизнес предназначение, Търговски сгради, Сгради здраве, Оразование и спорт,  Производствени сгради,  Сгради паметници на културата, Жилищни сгради или комплекси,  Хотели и ваканционни комплекси,  Сгради със специално предназначение. Авторитетно жури, съставено от представители на браншовите организации, професионалисти, представители на бизнес средите оценява представените кандидатури.

Церемонията по връчването на наградите ще се проведе на официална гала вечеря на 9 декември. Национален конкурс „Сграда на годината“ се организира от “ГРАДЪТ Медиа Груп” под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството с подкрепата на браншовите организации в областите на проектирането и строителството.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...