Акценти
Начало / Култура / Плевенската филхармония възроди жаждата за класическа музика в Хасково

Плевенската филхармония възроди жаждата за класическа музика в Хасково

читалище Заря - Хасково

Плевенската филхармония възроди жаждата за класическа музика в Хасково със снощния си концерт. Музикантите представиха проекта „Цигулката в киното” със солист Чавдар Вълков и предизвикаха бурните аплаузи на публиката. Повече от 400 души се насладиха на интересния проект, представен с голям успех вече 6 пъти в Северна България.

Жителите на Хасково са зажаднели за класика, тъй като местният Симфоничен оркестър, който съществуваше 63 години, тази пролет беше закрит от местната власт начело с кмета Георги Иванов, информира за infopleven Евлоги Илиев, директор на Плевенската филхармония. С появата си на сцената на читалище „Заря” плевенските музиканти отново направили актуален въпроса за възраждане на музикалния живот в града. След концерта от сцената граждани апелирали местната власт да възстанови закрития културен институт, който е бил на общинска издръжка толкова десетилетия и е създавал ценни културни продукти за общността.

Днес, 1 юли, Плевенската филхармония ще представи концерта в бежански лагер със 100 сирийци в Харманли. Публиката ще чуе произведенията “Темата на Ана” от филма “Червената цигулка”, музика от филмите “Гладиатор”, “Хавай – 5, “Осъдени души”,  ”Списъкът на Шиндлер”, “Карибски пирати”, “Мисията невъзможна”,  ”Маската на Зоро” и други.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...