Акценти
Начало / Спорт / Плевенската овчарка Сирма – най-красива в България

Плевенската овчарка Сирма – най-красива в България

Плевенското българско овчарско куче Сирма “Авиюп” беше избрано за най-красива женска на провелия се в Разлог 15-ти Национален шампионат “Българско овчарско куче”, това съобщи председателят на местния клуб към Български киноложки клуб за Българско овчарско куче – “Кайлъка Плевен” Георги Илиев. Стопанин на най-красивата овчарка е д-р Георги Асенов, а Сирма е заслужила второто място в изложбата, защото освен красота е показала и умения.

В киноложката изложба са участвали 10 отбора от страната, които са представили общо около стотина овчарки.

Първите места в категорията за млади кучета също са за плевенски представители – Алцек “Йове”, собственост на Румен Станков, е на първо място при мъжките животни, а сестра му Айда “Йове”, собственост на Георги Илиев, е най-красивата “девойка”.

Шампионатът се е провел в няколко категории – двойка, развъдник, дете и куче, млади – мъжки и женски, подрастващи – мъжки и женски, интермедия (междинен клас), открит и победители – шампиони и ветерани.

14 души членуват в момента в местния клуб “Кайлъка Плевен”, кризата се отразява и върху желанието на хората да отглеждат животни, допълни Илиев.

Плевенските овчарки ще участват и във финалите за Световната купа, които ще се проведат на 27 и 28 октомври в Пловдив.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...