Акценти
Начало / Видео / Писателят Георги Стойков с почетен плакет на юбилейната си вечер (снимки, видео)

Писателят Георги Стойков с почетен плакет на юбилейната си вечер (снимки, видео)

Юбилейна вечер на дългогодишния журналист и активен общественик – Георги Стойков се проведе днес в ХГ „Дарение Светлин Русев“. Авторът на повече от двадесет книги и на стотици публикации в литературния и периодичния печат представи пред плевенската публика новите си две книги – „Мисия: Свобода“ и „Съхранени спомени“ – част втора. Повод за събитието бе 85-годишнината на автора, който е роден на 20 февруари 1931 г. в с. Дерманци.

Честта да открият юбилейната вечер имаха талантливите деца от хор „Звъника“, които изправиха публиката на крака.

Георг Спартански Георги Стойков 1

Веднага след това думата бе предоставена на кмета на Плевен Георг Спартански, който връчи почетен плакет на Георги Стойков. “Позволете ми да започна с една шега, тъй като тук се говори за зрелите години на г-н Стойков, за този достоен юбилей и тази заслужаваща уважение годишнина. Ще цитирам току що казаното от един човек, на когото винаги съм се възхищавал и изключително много уважавам – г-н Андрей Романов – един от кметовете на Плевен, който е направил изключително много, за да бъде Плевен това, което е. Той ми каза всъщност, че г-н Стойков е направил годишнина, която е една достойна младежка възраст. Винаги има какво да се стремим все повече и по-нагоре. Аз смятам, че тази творческа зрялост, която е достигнал г-н Стойков, му е от Бога дадена, заради неговия талант и умение да се изразява с перото върху белия лист“, каза в своето обръщение градоначалникът.

книга Георги Стойков 3

Сред официалните гости на празника беше началникът на отдел „Култура” в Община Плевен Стефка Григорова и Христо Ганов, секретар на Съюз на българските писатели.

Следваща Предишна
книга Георги Стойков 4
книга Георги Стойков 1
Георг Спартански Георги Стойков

Георги Стойков
книга Георги Стойков 5
книга Георги Стойков 6

книга Георги Стойков
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...