Акценти
Начало / Крими / Пет полицейски производства срещу пияни шофьори са започнали вчера

Пет полицейски производства срещу пияни шофьори са започнали вчера

пиянНа 20 октомври са започнати пет полицейски производства срещу шофьори, хванати да карат слред употреба на алкохол, съобщават от полицията в Плевен. Първият нарушител е 49-годишшен от Плевен, който е засечен на 18 октомври около 23 часа в село Ореховица да управлява „Фолксваген Голф“ с концентрация на алкохол в издишания въздух – 2,05 промила.

Също на 18 октомври, около 2:30 часа в село Телиш при проверка е засечен 27-годишен от същото село, който управлявал  „Фолксваген Лупо“ с концентрация на алкохол 1,84  промила.

На 19 октомври около 14:20 часа в град Славяново полицаи спират лек автомоил „ВАЗ 2101“  и установяват, че водачът – 47-годишен от същия град, има 2,10 промила алкохолна концентрация.

Рекордьорът в серията пияни шофьори е 51-годишен от село Гривица, който на 19 окткомври  карал „Фолксвагенн“-а си по бул. «Христо Ботев» в Плевен с алкохолна концентрация 2.21 промила.

Петият шофьор, седнал зад волана след хубава почерпка е спрян за проверка на 19 октомври 2014 година около 03.15 часа в град Плевен на улица „Българска авиация“ . Шофьорът – 41-годишен от Плевен, е управлявал лек авомобил „Мерцедес“ с 2.09 промила алкохолна концентрация.

Проверките са извършени с техническо средство «Дрегер». На нарушителите са издадени талони за медицинско изследване. Уведомени са прокурори. Работата продължават разследващи полицаи.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...