Акценти
Начало / Общество / Петима плевенски архитекти с отличия от професионалната гилдия

Петима плевенски архитекти с отличия от професионалната гилдия

img_197252-арххитектиПетима плевенски архитекти ще бъдат удостоени със специални отличия тази вечер по повод навършване на кръгли годишнини, съобщават от Съюза на архитектите в България (САБ) – Дружество Плевен и на Камарата на архитектите в България (КАБ) – Регионална колегия Плевен. По решение на Управителния съвет на Съюза на архитектите в България със златна значка ще бъде удостоен арх. Георги Кочков – главен архитект на община Никопол, автор на редица мащабни градоустройствени разработки през годините, който през 2014 г. навърши 70 години. Със сребърна значка, по повод своята 60 – годишнина, ще бъдат удостоени арх. Бойко Балабанов – експредседател два мандата на Дружеството на САБ – Плевен и член на УС на САБ и два мандата на поста председател на РК на КАБ – Плевен и член на УС на КАБ, арх. Тошо Станев – главен архитект на община Долни Дъбник и арх. Никола Касабов – автор на много жилищни и обществени сгради, реконструкции и преустройства, обекти на хранително-вкусовата промишленост, на търговията и услугите. Юбилярите ще получат почетни грамоти от централата на САБ и от местните структури на САБ и КАБ, а така също и стилен подарък.

С посмъртно отличие за дългогодишен принос в планирането и изграждането на Плевен ще бъде отличен арх. Михаил Караязов, чиито жизнен път приключи на 1 март 2014 г. на 89-годишна възраст, малко преди да навърши 90 г. Почетната награда статуетката «Златен капител» ще бъде връчена на неговите близки.

На прага на новия програмен период, когато по европейски проекти се отделя значим ресурс за проектиране в 36 български общини, имаме готовност да работим съвместно с община Плевен и общините на територията на областта, заявиха председателите на двете регионални структури на местната архитектурна гилдия – на САБ – Плевен арх. Емил Дечев и на КАБ – Регионална колегия Плевен – арх. Красимир Попов. Те се надяват заложените проекти в интегрирания план на Плевен до 2020 г., а така също общият устройствен план на община Плевен и предстоящите мащабни инвестиционни проекти ще бъдат предмет на приоритетно обсъждане с професионалните общности в града.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...