Акценти
Начало / Видео / Песните на Емил Димитров развълнуваха плевенската публика (снимки, видео)

Песните на Емил Димитров развълнуваха плевенската публика (снимки, видео)

Третият фестивал „Моя страна, моя България“, посветен на песните на Емил Димитров, огласи тази вечер Военен клуб – Плевен и развълнува плевенската публика. Началото бе поставено с вечната песен „Ако си дал“, която беше в изпълнение на Божидар Чапанов и предизвика аплодисментите на присъстващите. Целият фестивал се организира по инициатива на фамилия Чапанови, които отново със собствени сили и средства проведоха третото издание. Подкрепа са им оказали само от читалище „Цветан Спасов” в лицето на Пламен Николов, който е изработил грамотите за участниците и плакатите за мероприятието. Военен клуб – Плевен пък е предоставил залата безвъзмездно, но подкрепа от другаде не е дошла, подчерта Божидар Чапанов. „Въпреки това залата е пълна, а това е най-красноречивият фактор, че ние работим и ще работим напук на всички и на всичко”, сподели още Чапанов.
Фестивалът се прави традиционно в навечерието на рождения ден на именития плевенчанин и най-голям артист на българската естрада Емил Димитров – 23 декември.Тази година се отдава почит по повод 75 години от рождението му.
Водещата на програмата – Даниела Заркова, секретар на читалище „Пробуда – 1990”, направи кратка ретроспекция за живота и творчеството на бележития плевенчанин, чиито песни и до ден днешен вълнуват сърцата на хиляди българи. Веднага след това фестивалът бе официално открит с изпълнението на песента „Ако си дал”. Божидар Чапанов и синът му Васил изпълниха и емблематичните любими песни на мнозина българи „Писмо до мама“, „Сбогом, Мария”, „Песен за Плевен”, „Джулия“, „Арлекино”, „Моя страна, моя България”… и не само тях.
Участие във фестивала взеха и Детска-юношеска група при читалище „Пробуда”, Вокална група „Надежда” към читалище „Искра” в село Горна Митрополия, Клуб за спортни танци „Дъга”, хор „Кайлъшко ехо” към ТД „Кайлъшка долина” с ръководител Весела Дундакова и танцова формация „Готините”.

Следваща Предишна
фестивал Моя страна, моя България 
Даниела Заркова
фестивал Моя страна, моя България

фестивал Моя страна, моя България
фестивал Моя страна, моя България
Божидар Чапанов

фестивал Моя страна, моя България

Божидар Чапанов
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...