Акценти
Начало / Новините в снимки / Патриотични организации преминаха с тържествено шествие в Плевен (снимки)

Патриотични организации преминаха с тържествено шествие в Плевен (снимки)

Патриотични организации преминаха с Гергьовденско шествие през Градската градина в Плевен. Традиционно от Военен клуб – Плевен, Дружество „Военноинвалид”, СОСЗР – Плевен, Съюза на ветераните от войните в България, Съюза на възпитаниците на ВНВУ и Сдружение „Св. вмч. Георги Победоносец” отбелязаха по този начин Деня на храбростта и Празника на Българската армия. Към шествието се присъединиха и членове на патриотични партии.

Шествието тръгна тържествено от Военен клуб – Плевен и продължи до паметника на 4-ти пехотен плевенски полк в Градската градина. За първа година в него имаше участници, облечени във автентични военни униформи и народни носии, в лицето на представителите на Сдружение „Св. вмч. Георги Победоносец”.

В шествието взе участие и офицерът от запаса Захари Койчев, който след два месеца ще навърши 93 години. Старши лейтенант Койчев е ветеран от Втората световна война и беше най-възрастният участник в честванията.

С минута мълчание пред паметника на 4-ти пехотен полк участниците в шествието отдадоха почит на загиналите български войни. Приветствия бяха отправени от началника на Военен клуб – Плевен Ралица Лазарова и представител на Сдружение „Св. вмч. Георги Победоносец”. Отбелязването на празника приключи с поднасяне на цветя и венци пред паметника.

Следваща Предишна
шествие Гергьовден 1
шествие Гергьовден
Илиян Христов
шествие Гергьовден 2/tie_slide]
шествие Гергьовден 4
шествие Гергьовден 5
шествие Гергьовден 6
шествие Гергьовден 7
шествие Гергьовден 9
шествие Гергьовден 8
шествие Гергьовден 10
шествие Гергьовден 11

Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...