Акценти
Начало / Видео / Патриотизъм лъхаше от Градската градина днес (снимки, видео)

Патриотизъм лъхаше от Градската градина днес (снимки, видео)

Патриотични песни огласяха Градската градина днес. Близо 50 изпълнители се включиха във Фестивала на патриотичната песен „Отечество”, който се проведе в Плевен. Хорове, вокални групи и солисти взеха участие в четвъртото издание на формата, на което градът ни бе домакин. На специално построената и окрасена с цветовете на трикольора сцена пред оркестрината се изявиха изпълнители от Бургас,Стара Загора, Горна Оряховица, Полски тръмбеш, Ямбол, Зверино, Троян, Ловеч , Русе, Славщица, Долни Луковит, Садовец.

фестивал патриотична песен
Фестивалът бе открит с изпълнения на Общинския духов оркестър с диригент Пламен Марков, който премина на шествие от площада пред сградата на Общината до сцената. Към него се присъединиха и мажоретките, които допълнително внесоха празнично настроение.

фестивал патриотична песен
Мероприятието има конкурсен характер, а неговото жури бе с председател Елка Недялкова, преподавател по народно пеене в НУИ „Панайот Пипков” и членове – Ваня Делийска, диригент на хор „Звъника” и Валентин Недялков, преподавател в НУИ „Панайот Пипков”. То се проведе по инициатива на ПП „Нова зора” – Плевен.

фестивал патриотична песен

фестивал патриотична песен

фестивал патриотична песен

фестивал патриотична песен

фестивал патриотична песен

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...