Начало / Култура / Парични награди за победителите и сертификати за всички участници в конкурса за рецитатори на Регионалната библиотека в Плевен

Парични награди за победителите и сертификати за всички участници в конкурса за рецитатори на Регионалната библиотека в Плевен

конкурс рецитатори

„Животът ни не е поезия, но поезията е живот” бе мотото на втория конкурс за рецитатори, организиран от Регионална библиотека „Христо Смирненски” в Плевен. До финалния етап на конкурса, който се проведе снощи в Арт залата на библиотеката, бяха допуснати 64 рецитатори, след кастинг, на който се явиха повече от 100 кандидати.

Участниците в конкурса бяха разделени в две възрастови групи – от 7 до 15 години и над 15 години. Тричленно жури с председател актьорът Христо Домусчиев и членове – поетесата Валентина Атанасова и актьорът Веселин Плачков, оценява изпълненията. По регламент кандидатите представиха по едно стихотворение от български поет по избор.

конкурс рецитатори

Конкурсът откри доайенът сред участниците – Нина Чилиянска, която изпълни стихотворение от Стефан Цанев. След нея пред журито застана една от най-малките рецитаторки – 7-годишната Андрея Плачкова.

конкурс рецитатори (2)

След като изслуша всички рецитатори,  в първа възрастова група журито присъди  І-ва награда  на Евгения Веселинова Вътева, ІІ – ра награда – на Ива Цветанова Цветомирова,ІІІ- та награда  – на  Волен Иванов Енев. Във втора възрастова група победителите са: Георги Руменов Павлов – І-ва награда, Любен Красимиро Любенов – ІІ-ра награда, и Пола Маринова Георгиева – ІІІ-та награда.

Бяха връчени и две специални награди – за най-красив костюм на Кристофър Христофоров Илиев и  за най – малък участник – на Николай Данчев Поповски.

конкурс рецитатори (3)

За победителите имаше парични награди, а всеки участник получи сертификат.

Конкурсът се посвещава на 60-годишнината от създаването на Регионалната библиотека в Плевен и се финансира от Община Плевен, след спечелен проект от библиотеката.

конкурс рецитатори (5)

конкурс рецитатори (4)

Прочетете също:

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се ...