Акценти
Начало / Крими / Пандизчия в Затвор – Плевен поиска 10 000 лева обезщетение за преназначаването му от перач в чистач

Пандизчия в Затвор – Плевен поиска 10 000 лева обезщетение за преназначаването му от перач в чистач

Излежаващ присъда в Плевенския затвор поиска 10 000 лева обезщетение, тъй като е бил преназначен от перач в чистач. Делото е образувано в Административен съд – Плевен при разделяне на производството по точка трета от исковата молба на К.Й.Е. Там той се жалва, че с назначаването му като „перач” в периода от 01.07.2014 г – 17.10.2014 г. и преназначаването му на длъжност „чистач” е нарушено правото на работещ в Затвора – Плевен и неправилно е преместен на друга работа, която не отговаря на условията труд и норми на поведение. В исковата молба той претендира за обезщетение в размер на 10 000 лева,от Затвора – Плевен и ГД „Изпълнение на наказанията” –София.

Съдът, с определение от 18.01.2016 година, е оставил исковата молба без движение като е указал на ищеца, че следва в 7-дневен срок от получаване на определението да внесе държавна такса в размер на 10 лв. по сметка на АС- Плевен и представи вносна бележка в деловодството на съда, да посочи период на претенцията, какъв е характерът на вредите – имуществени или неимуществени, от какво точно действие и на кой орган са причинени и прави ли искане за установяване на незаконосъобразността им, като му е указал, че при неизпълнение на указанието, исковата молба ще бъде върната.

Определението му е съобщено на 21.01.2016 г., като в указания 7-дневен срок, който е изтекъл на 28.01.2016 г., не са отстранени нередовностите и съдът намира, че исковата молба следва да бъде върната и да бъде прекратено настоящото съдебно производство, поради неотстраняване на нередовностите на исковата молба.

Определението може да се оспорва с частна жалба пред Върховен административен съд в 7 -дневен срок от съобщението.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...