Акценти
Начало / Култура / Пак обявиха конкурс за директор на Регионалния исторически музей

Пак обявиха конкурс за директор на Регионалния исторически музей

РИМ

След като възстановената на поста директор на Регионалния исторически музей в Плевен Стефка Григорова беше отново освободена на 25 август 2014 г, Община Плевен обяви нов конкурс за мястото. Минималните изисквания за длъжността са завършено висше образование с образователно-квалификационна степен „Магистър” и с професионално направление „История и археология”или „Социология, антропология и науки за културата”. Кандидатите трябва да имат професионален опит не по-малък от 5, да познават българското законодателство в областта на културата, да притежават организационни умения, нагласа за работа в екип, адаптивност и комуникативност. Като предимство ще се считат присъдени научни степени и звания, опит в областта на музейното дело и опазване на културното наследство, компютърна грамотност, чуждоезикова подготовка и участие в разработването и реализирането на програми и проекти.

Конкурсът предвижда защита на концепция за дейността и развитието на Регионален исторически музей в Плевен за период от 5 години, като подробно е разработена програмата за първата от тях. Вторият етап на конкурса е събеседване.

Документите се подават лично или чрез упълномощено лице в Центъра за административно обслужване на граждани при Община Плевен – пл.“Възраждане” № 4, в едномесечен срок от датата на публикуване на обявата. Списъците и други съобщения във връзка с конкурса ще се поставят на таблото за обяви и съобщения, намиращо се на ет. 1 в сградата на Община Плевен. Договор със спечелилия конкурса кандидат ще бъде сключен за срок от 5 години. Конкурсната процедура ще се проведе от комисия, назначена със заповед на кмета на Община Плевен, непосредствено след изтичане на срока за приемане на документите.

Археологът Владимир Найденов спечели предишния конкурс за директор на Регионалния исторически музей в Плевен, който се проведе на 26 март 2014 година. Той събра най-голям процент от точки и така при втория опит се класира за шефския стол в музея. Найденов успя да се наложи над другите двама кандидати – тракологът Тошо Спиридонов и историкът Володя Попов, с които беше в конкуренция и на първия конкурс за директорския стол през декември миналата година.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...