Акценти
Начало / Крими / От FBI, Google и Facebook обучават наши полицаи и прокурори за противодействие на онлайн сексуалната експлоатация на деца

От FBI, Google и Facebook обучават наши полицаи и прокурори за противодействие на онлайн сексуалната експлоатация на деца

Полицейски служители и прокурори от страната започнаха тридневен курс за противодействието на онлайн сексуалната експлоатация на деца, информират от пресцентъра на МВР. Той е организиран съвместно с Международния център за борба с изчезнали и експлоатирани деца /ICMEC/, основен партньор от българска страна е Международната академия за обучения по киберразследвания /МАОКР/.

Тридневното обучение за правоприлагащите органи в България – МВР и прокуратура, започна вчера в Академията на МВР. Курсът има за цел да повиши знанията и уменията на полицейските служители и прокурори от страната, които работят по противодействието на онлайн сексуалната експлоатация на деца.
Провеждането на обучението е договорено между МВР и ICMEC в отговор на нуждите на българските правоохранителни органи от специфични умения за нуждите на успешното противодействие на сексуалното насилие над деца в интернет пространството.
ICMEC е неправителствена организация, базирана в САЩ, с основна дейност оказване на подкрепа на полицейските служби по света чрез организиране на обучения за повишаване на знанията и уменията, необходими за успешната работа с тази специфична престъпна дейност. Сред основните й партньори са част от водещите световни компании, предлагащи услуги в интернет пространството – Google и Facebook, чиито представители също ще изнесат презентации пред участниците от българските правоохранителни органи  в рамките на тридневното обучение.  Поканени като обучители са и полицейски служители от FBI и прокурори от САЩ.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...