Начало / Култура / От утре Плевен е домакин на Международна писателска среща „Побратимени светове“

От утре Плевен е домакин на Международна писателска среща „Побратимени светове“

Плевен Мавзолея

От утре в Плевен става домакин на Десетата международна писателска среща „Побратимени светове“. Нейни организатори са от Дружеството на писателите в Плевен, а проектът е финансиран от Община Плевен.
Първото предвидено мероприятие е за 26 май от 17 часа в ХГ „Илия Бешков“. Там ще бъде открита тържествено Международната писателска среща „Побратимени светове“. Вечерта включва концертна програма и литературно четене на участващите е нея. За 27 май са предвидени няколко мероприятия, като от 11. 30 часа участниците в срещата ще посетят Панорама „Плевенска епопея, 1877-1878 г.“, а от 16. 30 часа в ХГ „Дарение Светлин Русев“ те ще се насладят на представянето на съвместната книга на Вангелис Зафиратис /Албания/ и Албена Декова /България/. На 28 май, четвъртък, програмата ще продължи с дискусия на тема: „Фолклор и литература“ в Регионален исторически музей, която ще започне в 11. 00 часа. От 16.30 часа в ХГ „Дарение Светлин Русев“ ще бъде представен сборник с преводна руска поезия, а от 18.00 час в Къща на писателите ще бъде открита фотографската изложба „Побратимени светове“.
Последният ден от международната среща е 29 май, петък. В читалище „Съгласие 1876″ от 14.00 часа ще бъде представена книгата на Лета Куцохера /Гърция/ в превод на български език. От 16.30 часа в ХГ „Дарение Светлин Русев“ ще бъде официалното закриване на Международната среща с литературно четене на плевенски автори и гости от чужбина. Тогава ще бъдат връчени и грамоти за участие в срещата.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...