Акценти
Начало / Общество / От Общината отговарят: Поддръжката на обектите в Кайлъка е ангажимент на Областна администрация

От Общината отговарят: Поддръжката на обектите в Кайлъка е ангажимент на Областна администрация

проект туризъм

С подробно прессъобщение днес от Община Плевен отговарят на областния управител Илиян Йончев, който след проверка в Кайлъка откри счупени съоръжения в парка и непочистени строителни отпадъци  около един от обектите , реконструиран по Комплексния проект за развитие на устойчив туризъм в регион Плевен. Тогава областният управител предупреди, че ще сложи табели с надпис, че районът се поддържа от Община Плевен.

В изпратеното днес прессъобщение от общинската администрация припомнят, че въпросният проект, който включва благоустрояване на късноантичната крепост «Сторгозия и на района около нея, включително ремонт на мостчета и алеи в парк Кайлъка, е реализиран в партньорство с Областна администрация – Плевен.

От Общината цитират декларация, подписана от предишния областен управител Иван Новкиришки, в която е записано, че Областна администрация «… ще запази постигнатите резултати и продукти от реализацията на «Комплексен проект за развитие на устойчив туризъм в регион Плевен» за период най-малко 5 /пет/ години след приключване на проектното изпълнение». И още, че за срок от пет години няма да променя предназначението на обектите, включени в проекта, както и няма да ги предоставя за стопанисване и управление на други юридически и физически лица.

За тази декларация и със задълженията по нея на Областна администрация сегашният областен управител Илиян Йончев е запознат с писмо, уточняват от Община Плевен и подчертават, че поддръжката на обектите в Кайлъка е ангажимент на областната администрация

 

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...