Акценти
Начало / Образование / От днес Медицинският университет в Плевен приема документи за платено обучение

От днес Медицинският университет в Плевен приема документи за платено обучение

От днес Медицински университет – Плевен осъществява прием на документи за платено обучение, напомнят от учебното заведение. Местата за платено обучение са по специалност „Медицина” и за бакалавърските програми на факултетите „Здравни грижи”, „Обществено здраве” и Медицинския колеж.
За специалност „Медицина” местата за прием платено обучение са 30; в професионално направление „Здравни грижи” – местата за специалност „Медицинска сестра” са 5; за „Акушерка” – 3; за „Медицински лаборант” – 2; а за „Помощник-фармацевт” – 5. В професионално направление „Обществено здраве” местата за платен прием по специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия” са 3, а за „Социални дейности” – 1 място.
За специалност „Медицина” право да кандидатстват за обучение срещу заплащане имат кандидат-студентите, положили успешно конкурсните изпити по биология и химия във висшето училище в Плевен, но неприети на класиранията за държавна поръчка. Това право се дава и на кандидати, положили успешно състезателните изпити в друг медицински университет в страната срещу представяне на служебна бележка, удостоверяваща изпитния им резултат.
За специалностите във факултетите „Здравни грижи” и „Обществено здраве”, както и в Медицинския колеж, за обучение срещу заплащане ще се приемат кандидати, положили успешно теста по биология в МУ-Плевен, но некласирали се за местата по държавна поръчка, както и такива, положили успешно изпит за същите специалности в друг медицински ВУЗ и представили служебна бележка. Освен това право за участие в класирането за платено обучение по бакалавърските програми ще имат и кандидат-студенти с успешно положен държавен зрелостен изпит по биология, които до момента не са били кандидати в МУ-Плевен. При равен бал, в класирането на приетите за обучение срещу заплащане, предимство ще имат тези кандидати, които са положили успешно конкурсните изпити в МУ-Плевен.
Срокът за подаване на документи за прием платено обучение в МУ-Плевен е до 27 август в Учебен отдел на Ректората. Първо класиране на новоприетите студенти за обучение срещу заплащане ще бъде обявено на 28 август 2015 г., а записване ще се извършва по факултети от 31 август до 3 септември.
На сайта на учебното заведение е качена подробна информация за обявения прием платено обучение в МУ-Плевен, за изискванията към кандидатите, за размера на годишните такси за обучение, за сроковете за подаване на кандидатстудентски документи, както и за класирането и записването на новоприетите студенти.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...