Акценти
Начало / Култура / От днес Кнежа става сцена на театралното изкуство за седмица

От днес Кнежа става сцена на театралното изкуство за седмица

От днес започва осмото издание на Международен северен фестивал на аматьорските театри „Звезден прах” в град Кнежа. То ще се проведе от 5 до 11 октомври, като в рамките на фестивала ще се проведе и деветото издание на станалия традиционен фестивал „Златна царевица” – Кнежа 2015 и второто издание на конкурса за красота и талант “Мис Златна царевица“ – Кнежа 2015 на тема „Метаморфози”.
Програмата ще започне тази вечер в 17 часа с „България в цветове“ – изложба на американския автор Браян Дейли с галерия „Оne gallery” и фондация „Съвременно изкуство”. Откриването ще бъде съпроводено с класически концерт пиано и флейта, Мариета Изворска и Яна Дончева.
От 18:30 жителите и гостите на Кнежа ще имат възможност да се насладят на „Незабравими” – прожектиране върху емблематични сгради на видеоинсталации на норвежката авторка Трине-Лизе Недреас. След това от 19:30 часа ще премине карнавално шествие – уличен спектакъл и церемония за откриване с участието на Представителен духов оркестър на Националната гвардейска част с диригент Ради Радев, Струнен квартет „Интро“ и Еделина Кънева. Той ще бъде съпроводен и от лазерно шоу.
На 6 октомври, вторник, денят ще премине с постановки, информационна среща на Българска фестивална асоциация и творчески работилници. В сряда представленията ще продължат, като те ще бъдат съпътствани от творчески работилници, а вечерта ще завърши с джаз концерт. Четвъртък и петък също ще преминат под знака на театралното изкуство, а на 10 октомври ще се проведе и конкурсът „Мис Златна царевица”.
В неделния ден програмата ще завърши с представяне работата на творческите работилници и връчване на сертификати между „Звездите и пръстта”, последвани от тържествена церемония за награждаване на участниците и закриване на фестивала.

Снимка: архив, фейсбук

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...