Акценти
Начало / Култура / Отличия от Биенале на фантазията за възпитаници на арт школа „Колорит”

Отличия от Биенале на фантазията за възпитаници на арт школа „Колорит”

колорит рисунка

Пет деца от арт школа „Колорит” станаха носители на награди от 21-то „Биенале на фантазията” в Словакия, научихме от ръководителката на школата Майя Ананиева. Конкурсът се организира от Художествената галерия в град Мартин.

„Всяко издание на конкурса е уникално, защото темата е винаги различна. Тази година организаторите отправиха предизвикателство към децата от цвят да рисуват по „Малкият принц” на Екзюпери – „Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите”, разказа Ананиева. За своите деца тя е избрала да пресъздадат темата чрез  живописни абстрактни картини. Международното жури е оценило високо творбите на плевенските деца. Носители на почетните награди на конкурса са Полина Петрова – 6г., 9-годишните  близначки Ива Тинчева и Клара Тинчева, и 11-годишните Александра Петрова и Елеонора Герганова.

колорит нгради

Международната изложба е експонирана по традиция в залите на Турцианска художествена галерия в град Мартин. През 2012г. Биенале на фантазията гостува с представителна изложба – избрани творби  в Художествена галерия „Илия Бешков” – Плевен в програмата на Европейския проект „Нощ в галерията”, припомни Ананиева.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...