Акценти
Начало / Общество / Отличиха победителите в областния кръг от конкурса „С очите си видях бедата”

Отличиха победителите в областния кръг от конкурса „С очите си видях бедата”

IMG_0240конкурс награди

Днес на церемония в Областна администрация Плевен бяха наградени победителите в областния кръг на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата”. Отличията връчиха началикът на РИО – Плевен – Албена Тотева, областният управител Ралица Добрева и началникът на ОУПБЗН – комисар Емил Маринов.

Отличени бяха по три детски творби във всяка една от трите категории  и от различните възрастови групи. Наградените творби са подредени в изложба в атриумното пространство на първия етаж в сградата на Областна администрация – Плевен.

В конкурса участват ученици от 6 до 18 години – от 6 до 9 години, от 10 до 14 години и от 15 до 18 години, като са разпределени в три категории, с оглед най-обективно определяне знанията и уменията им съобразно учебната подготовка. Първа категория са учениците от всички общообразователни училища и обслужващи звена в системата на МОН. Втора категория са ученици от специализирани паралелки, училища и школи по изобразително изкуство. Трета категория са ученици от специализирани училища и домове за деца в неравностойно положение.

IMG_0236конкурс награди

В областния етап на конкурса участват всички рисунки, класирани на първите три места във всяка възрастова група и категория от проведения общински етап. До участие в националния етап се допускат класиралите се в областното съревнование.

Конкурсът  е съвместна инициатива между Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” – Плевен, Регионалния инспекторат по образованието – Плевен и Областен управител на област Плевен.

Преди награждаването началникът на РИО – Плевен – Албена Тотева, благодари на ръководството на Областното управление на пожарната в Плевен за доброто сътрудничество и увери, че конкурсът за детска рисунка ще продължи да заемя място в графика от инициативи на инспектората и през следващата година.

Тримата награждаващи поздравиха децата за проявеното усърдие и за таланта, с който са отразили изключително отговорната работа на пожарникарите и спасителите, каквато е и целта на конкурса.

Тематично конкурсът обхваща изучаваното учебно съдържание за действия при възникване на бедствия, пожари и извънредни ситуации, оказване на първа помощ на пострадали и взаимопомощ. Разглеждат се природни бедствия, промишлени аварии и катастрофи, терористични актове и пожари, екологични катастрофи и провеждането на спасителни акции на специализираните екипи по пожарна безопасност и защита на населението.

IMG_0246конкурс наградиIMG_0256конкурс наградиIMG_0248конкурс наградиIMG_0233конкурс наградиIMG_0252конкурс награди

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...