Акценти
Начало / Образование / Отличие на кмета ще получават най-изявените ученици на Плевен

Отличие на кмета ще получават най-изявените ученици на Плевен

SAM_7824-стратегия образование

Издаването на брошура с малко известни патриотични стихотворения, предназначена за учениците, е една от конкретните инициативи, за които бе съобщено днес на пресконференция за представяне на скоро приетите от Общински съвет – Плевен, Стратегия за развитие на образованието 2014-2020 г. в Община Плевен и  и План за действие за тази година. В пресконференцията участваха общинските съветници от ГЕРБ Даниела Гонкова, Петя Василева, Диана Данова и Албена Тотева, членове на постоянната комисия по образование. Брошурата вероятно бъде подарявана на учениците на първия учебен ден. Целта е противопоставяне на чалга образованието, децата да се възвърнат към патриотичното възпитание.

Учредяване на почетно отличие на кмета на Плевен за изявени ученици, връчвано в навечерието на 24 май, е друга конкретна инициатива. Общинските съветнички обясниха, че целта е Плана за действие да бъде работещ, а не да остане само на хартия.

Първата част на Плана е мероприятия по поддръжка материално-техническата база. По проект „Грижа за деца и младежи в риск“ са предвидени инвестиции в 5 детски градини. В плана се предвижда изграждане на физкутурни салони, където няма, създаване на достъпна архитектурна среда, условия за целодневно обучение, видеонаблюдение и охрана на училищата. На Община Плевен вече са дарени две системи са видеонаблюдение, бе отбелязано на брифинга. Втората част на Плана е свързана с мероприятия по учебно-възпитателната работа и обмен на добри практики; здравно образование, превенция на правонарушенията; формиране на екологична култура.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...