Акценти
Начало / Здравеопазване / Откриха модерната, високотехнологична болница „Св. Марина“ в Плевен

Откриха модерната, високотехнологична болница „Св. Марина“ в Плевен

Многопрофилната болница „Света Марина” нарежда Плевен сред европейските градове, които могат да се похвалят с най-модерно технологично лидерство в областта на медицината. Това каза председателят на Народното Събрание Цецка Цачева при откриването днес на новата високотехнологична болница в Плевен.

Тя беше открита с водосвет отслужен от Плевенския митрополит Игнатий в съслужение със свещеници от храмовете в града.

Церемонията събра на едно място впечатляващо присъствие на националната и местната власт. Сред гостите бяха още Георги Първанов, президент на България 2002-2012 г, председателят на ДПС Лютви Местан, народни представители Владислав Николов, Пламен Тачев, Найден Зеленогорски, Митхат Метин, доц. Лъчезар Иванов, доц. Георги Кючуков, председателят на ОбС Дарин Ангелов, кметът проф. Димитър Стойков, областният управител Ралица Добрева, д-р Венцислав Грозев – шеф на БЛС, ректорът на Медицинския университет – проф. Славчо Томов, и други.

Всички гости бяха приветствани от проф. Григор Горчев, медицински управител на МБАЛ „Св. Марина”. Това е една дългогодишна мечта, която успяхме да реализираме, с вълнение сподели той и даде думата на финансовия директор Валери Карааргиров. Неговите думи – „Горд съм, че имам вина проф. Горчев да остане в Плевен и сега да работим заедно”, бяха посрещнати с аплодисменти.

„Трябва да отдадем заслуженото на проф. Горчев, на лекарите и медицинските специалисти, на всички, които са съпричастни към този проект. Вашата енергия и висок професионализъм са пример за всички. Вие убедително доказвате, че и у нас може да се оказва медицинска грижа на световно ниво, с грижа и уважение към пациенти.  Вие ни показвате, че можем да сме в крак с лидерите в различни области на науката, че върховите технологии могат да бъдат и у нас, стига да заложим на професионализма, добрата подготовка, експертността и най-вече високия морал”, каза още в приветствието си председателят на НС Цецка Цачева.

Приветствия направиха също кметът на Плевен проф. Димитър Стойков, председателят на БЛС – доц. Венцислав Грозев.

Церемонията продължи с изпълнения на солисти от Музикалния театър в София, а гостите имаха възможност да разгледат болницата, чиято разгърната площ е 7 000 кв.м. Оборудването е доставено от Германия, Италия, Великобритания, Франция, Испания, Финландия, Португалия, Белгия, Австрия, Чехия и САЩ и е най-новото за съответния клас. Новата болница разполага със 100 легла и в нея ще работят около 200 човека.

Следваща Предишна
IMG_1685откриване официални лица
IMG_1687официални лица
IMG_1689проф. Томов

IMG_1693игнатий
IMG_1699горчев-карааргиров
IMG_1707цачева икона

IMG_1711
Следваща Предишна

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...