Акценти
Начало / Култура / Откриват изложба с фотографии от 28-я Международен музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова“

Откриват изложба с фотографии от 28-я Международен музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова“

Катя Попова

Изложба с фотографии от 28-мото издание на Международния музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова“ ще бъде открита във фоайето на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ на 18 септември в 17, 30 часа. Фотографиите са участвали в проведения през 2012 г. конкурс.

В четирите дни от тазгодишния фестивал – 23-26 септември, фотографи ще имат възможност да снимат всеки момент от събитието и да участват във втори фотоконкурс – едно от съпътстващите събития на 29-тото издание на Лауреатските дни.

Вече стана ясно, че 13 лауреати от България, Белгия, Украйна и Сърбия ще участват в музикалното събитие, което стартира другата седмица в Плевен. Своеобразен музикален домакин на събитието е Плевенската филхармония. По време на фестивалните дни ще се изявят младите лауреати от наши и чужди конкурси Доротея Доротеева, Петър Димов, Йосиф Шукеров, Лора Маркова, Христея Маркова, Инес Симеонова, Георги Димитров, Камелия Първанова – Кем и Надя Стоилова – всички от България. Гостите от Украйна са Саша Гринюк и Станислав Христенко, участникът от Сърбия е Никола Пекович, а от Белгия – Марк Бушков. Диригенти ще са маестро Деян Павлов и маестро Йордан Дафов.

Участниците в 29-тото издание на фестивала имат повече от 200 лауреатски звания.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...

Един коментар

  1. Наблюдател

    tosi festival e gavra s imeto na ktia popova .