Акценти
Начало / Общество / Отделете днес един час от времето си за благотворителната инициатива „НАрисувай ми с дете от сърце“

Отделете днес един час от времето си за благотворителната инициатива „НАрисувай ми с дете от сърце“

Днес  благотворителната инициатива „НАрисувай ми с дете от сърце“ продължава в ДОМ кафе, което стана домакин на кампанията. Нейното начало бе поставено на „ПЛЕнерът на ПЛЕвен“, като тогава всички участващи живописци дариха изрисуваните на пленера картини за тази кауза, за да може със събраните от продажбата им средства да бъдат закупени материали за инициативата.

Самата идея на инициативата е всяка седмица ученици – доброволци да творят с деца, лишени от родителски грижи. Така и учениците, и децата от ЦНСТ ще могат да общуват свободно и откровено посредством творенето заедно, да се учат и вдъхновяват едни други, да провокират в себе си изобретателност, човещина, търпение и креативност. Миналата седмица се проведе именно едно такова съвместно творене, което ще продължи и през тази. Рисувателните ателиета, на които организатор е Фондация „ДИРЯ”, се провеждат в събота от 16:30 до 17:30 часа.

Всеки един желаещ  може да дари средства, материали или себе си за час в името на инициативата, напомнят организаторите. Средства могат да бъдат дарени и по банков път – Пощенска Банка IBAN: BG31BPBI79231073061601

Снимка: Фейсбук

Прочетете също:

Община Плевен проучва възможността да се ползва непитейна вода за захранване на Каскадата

Ръководството на местната администрация в Плевен възложи проучване на възможността за захранване на Водната каскада ...