Акценти
Начало / Образование / Осигуриха безплатни закуски за учениците в Община Червен бряг

Осигуриха безплатни закуски за учениците в Община Червен бряг

ученици Червен бряг

И тази година за всички деца в Община Червен бряг от 1 до 4 клас, както и за тези в подготвителните групи, са осигури необходимите средства за безплатни закуски, информират от местната администрация. Осигурен е и безплатен транспорт за пътуващите над 400 ученици до 16-годишна възраст, както и за 40-те деца (5 и 6-годишни), пътуващи от с. Горник до филиал „Мир” на ОДЗ „Зора” в Червен бряг. За бъдещите първокласници – децата в подготвителните групи в детските градини и за учениците от 1 до 7 клас са осигурени безплатни учебни помагала и учебници. В средищните училища на територията на общината е създадена организация за целодневно обучение на учениците от 1 до 4-ти клас, вече има обособени и полуинтернатни групи от по-горните класове. Всички училища отвориха врати на 15 септември, няма неприключили ремонти или наводнени учебни сгради.

За първия учебен ден кметът на Община Червен бряг подари на всичките 230 първокласници книжката „Моята Родина България” и изпрати поздравителни адреси до всички учебни и детски заведения с пожелания за успешна 2014/2015 учебна година. На 15 септември той присъства на тържествената церемония в СОУ „Хр. Смирненски” в гр. Койнаре, селището, което тази година чества 40-годишнината от обявяването му за град. Заедно с председателя на ОбС Червен бряг и народния представител в 42-то НС инж. Пламен Тачев кметът откри и новоремонтираната Спортна зала в Койнаре. С осигурените 72 хил. лв. от общинския бюджет Залата беше санирана, направен беше основен ремонт на баните и съблекалните. Така от тази учебна година учениците от СОУ „Хр. Смирненски”  в Койнаре, които не разполагаха с физкултурен салон, ще имат възможност да провеждат часовете по физическо възпитание в ремонтирания и обновен салон „Спартак” в Спортната зала.

В последните няколко години видимо се подобри материално-техническата база на училищата и детските градини, особено в тези, работещи по различни европейски проекти, както и по Националните програми на МОН. С 13 новооборудвани учебни кабинета посрещна ОУ „Хр. Смирненски” в Червен бряг своите възпитаници на 15-ти септември. Скоро още 2 учебни и 3 детски заведения в общината ще имат възможността да модернизират своите бази. Средствата за целта са осигурени по Национална програма на МОН „Модернизация на материално-техническата база в училище”, Модул „Подобряване на училищната среда – оборудване и обзавеждане”: ОДЗ „Снежанка” – с. Радомирци (29 502 лв.), ОДЗ „Пролет” гр. Койнаре (39 960 лв.), ОДЗ „Зора” Червен бряг (34 878 лв.), СОУ „Д-р Петър Берон” (28 459 лв.) и ОУ „Отец Паисий” с. Радомирци (5 945 лв.).

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...