Акценти
Начало / Икономика / Осигурени са 4 350 000 лв. за насърчаване на иновационната дейност на малките и средни предприятия

Осигурени са 4 350 000 лв. за насърчаване на иновационната дейност на малките и средни предприятия

Министерски-съвет-1

Правителството е одобрило допълнителни разходи по бюджета на Министерството на икономиката и енергетиката в размер на 4 350 000 лв.

Средствата са предвидени за финансово осигуряване на две приоритетни области от Националната стратегия за насърчаване на малките и средните предприятия 2014-2020 г. С тях ще бъдат обезпечени дейности, свързани изключително с насърчаване иновационната дейност на предприятията. Това са членството на България в Европейската космическа асоциация (ЕКА), създаването на Акселератор България в Силициевата долина, реализацията на проектите „Финансова схема за подкрепа на трансфера на знания към предприятията – ваучерна схема“ и „Техностарт – насърчаване на иновационната активност на младите хора в България“.

Четирите вида дейности ще допринесат за създаване на стартиращи иновативни предприятия, ще засилят връзката предприятия-наука с цел внедряване на нови и/или подобрени продукти, услуги и технологии на пазара и ще осигурят достъп до финансиране на български малки и средни предприятия и научни организации до пазара на високотехнологични продукти и услуги.

 

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...