Акценти
Начало / Любопитно / Организаторът на Седмицата на движението в Плевен с награда от MOVE Week – България

Организаторът на Седмицата на движението в Плевен с награда от MOVE Week – България

Венда флашмоб

Международна академия за детско-юношески туризъм и краезнание – България (МАДЮТК-България), Плевен, които организираха и координираха 20 събития на територията на Плевен с различни спортни клубове и организации, включително училища, организираха също флашмоб за промотиране на MOVE Week са отличени със специална награда от „BG Бъди активен” – организатор на Европейската седмица на движението MOVE Week в България.

Наградата е връчена вчера в Община Плевен, научихме от Линка Михова, председател на МАДЮТК-България. Специални поздрави тя и всички участници са получили от Биляна Милева, координатор на „BG Бъди активен” и Николета Янева – координатор за училищата.

награда„Благодаря на всички участници за активността и ентусиазма. Без тях не бихме могли да се справим”, сподели за ИнфоПлевен Линка Михова. Тя допълни, че вече са в подготовка за следващото издание на Европейската седмица на движението през 2015 г.

По време на срещата с  представителите на „BG Бъди активен” са обсъдени възможностите за бъдеща работа по посока раздвижване на хората от всички възрасти.

От „BG Бъди активен” – организатор на европейската седмица на движението MOVE Week, благодарят на  всички включили се общини, градове и населени места – над 70 на брой, и на всички доброволци, работили по кампанията. Благодарение на техния труд MOVE Week България получи отлична оценка от Европейската организация на събитието на целия континент – ISCA. MOVE Week България отново е една от най-успешните в Европа. Тази година се раздвижиха над 70 000 българи, а организираните събития бяха повече от 640. В MOVE Week 2014 се включиха 147 училища и 13 детски градини.

Инициативата продължава с голяма международна конференция в края на февруари в София и с обучение на над 200 учители по физическо възпитание в цялата страна през април и май.

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...