Акценти
Начало / Общество / Опозицията вдясно декларира неудовлетвореност от работата на общинската администрация

Опозицията вдясно декларира неудовлетвореност от работата на общинската администрация

сесия

С декларация групата съветници от БНД-Обединена десница изразиха неудовлетворение от начина, по който общинската администрация, ръководена от кмета проф. Димитър Стойков, си организира работата по изготвянето на проекторешенията за сесиите на Общинския съвет.

Повод за това стана отпадането на 15 точки от предварителния дневен ред на днешното заседание на Общинския съвет в Плевен. „Отпадането на поне  15 точки от дневния ред  е показателно, че се хвърлят огромни усилия да се върши некачествена работа и в един момент се оказва, че изготвените предложения са незаконосъобразни”, посочи общинският съветник Георг Спартански, който внесе декларацията.

Нашият призив е кметът и администрацията да се вземат в ръце и да започнат да вършат качествено работата си така, че да не се налага да изпадаме в  смешни положения като днешното, когато за пореден път отлагаме над 25% от дневния ред на сесията, заяви Спартански.

Опозицията вдясно изказа неудовлетворение и от това, че се внасят решения, които касаят немалки групи или съсловни организации в Плевен, каквито са дребните търговци с павилиони, без да е воден предварителен диалог със заинтересованите страни, за да се намери законосъобразно и целесъобразно решение.  Отпадането на точки под натиска на тези организации само доказва, че липсва диалог между администрацията и гражданите, а това, според нас, не е местно самоуправление, посочи Спартански и допълни, че местното самоуправление трябва да е работа, която върви ръка за ръка с диалога между гражданите и администрацията.

По повод тази декларация кметът заяви пред журналисти, че ще даде специална пресконференция.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

2 коментари

  1. Просто Спартански и сие са взели едни пари, за да може да се пробутат павилионите и да ги вземе определена групировка. Затова дават зор и бързат тази точка да мине. А, и каква опозиция? Че те нали ГЕРБ и Реформаторите управляват заедно? Или аз нещо съм пропуснала? Или за Плевен не важи, защото тука не са Реформатори, а Ренегати?

  2. Жалкото е , че какъвто е цирка в парламента, такъв стана и в общ. съвет. Недопустимо поведение и език на хора, претендиращи. Спартански е за цирка, но, не и за Общ. съвет! Циничността в изказването не те прави по-убедителен! А самочувствието без покритие е от комплексарщина. Имало дясна опозиция? Ха-ха. Нали сега не са БНД(каквито влязоха), а реформатори?! И са с ГЕРБ ! Самият Спартански , дето толкова плюе по ГЕРБ по форуми, ФБ и сайтове, е в Гражданския съвет на ДБГ! Всички, на които казвате „опозиция“, поне в общ. парламент, са просто смешни( пример Т. Еленков) С какви очи се изправят пред избирателите си, пред които се кълняха, че коалиция с ГЕРБ няма да правят, а накрая се разцелуваха! Протести като искаха да сложат Пеевски за шеф на ДАНС, вчера сложиха С. Бинев, в комисията по култура !!! А Вежди е МИнистър на Културата!!! Това ако не е подигравка с народа, здраве му кажи! Прост народ -слаба държава ! Това е!