Начало / Образование / Опашки от желаещи да подадат заявления за кандидатстване след 7-ми клас

Опашки от желаещи да подадат заявления за кандидатстване след 7-ми клас

прием на документи след 7 клас

Опашка се изви пред зала „Орион” в Плевен, където екипи приемат документи на седмокласниците, желаещи да участват в класирането за училищата, в които приемът е с конкурс.

Документи се приемат от вчера, 17 юни, и само през първия ден заявления са подали малко повече от 200 ученици, научихме от Снежана Георгиева, председател на Областната комисия за прием на ученици след завършен 7-ми клас.  Днес за два часа документи подадоха близо 100 ученици.

В Плевен работят пет екипа, един от които приема документи на ученици от други области. Създадена е добра организация за спокойно попълване на заявленията, като всеки, който има нужда, може да получи консултация за попълването на документите, подчерта Снежана Георгиева.

Заявления за кандидатстване след седми клас се приемат в училища-центрове за всяка община. Работното им време е от 8 до 18 часа. Последният срок за подаване е на 21 юни, събота.

Списъците с класираните ученици на първи етап ще бъдат обявени най-късно до 26 юни 2014 г. Те ще бъдат разлепени в зала „Орион”, във фоайето на Регионалния инспекторат и ще бъдат качени на електронната страница на МОН: http://7klas.mon.bg/ и РИО – Плевен http://riobg.com , в раздел „Прием”.

Приетите ученици на първи етап на класиране или подаване на заявление за участие във втори етап на класиране ще се извършва в периода от 27 юни до 1 юли 2014 г. включително.

подаване на заявления прием след 7 клас

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...