Начало / Спорт / Оморегие с ново попадение в Шампионската лига

Оморегие с ново попадение в Шампионската лига

оморегие крим
Снимка: ekipa24.si

Плевенчанката Елизабет Оморегие отново вкара гол в женската Шампионска лига по хандбал, но новият й тим Крим Меркатор (Словения) загуби срещата си от петия кръг в група „А“ от Хипо в Австрия с 29:25, пише plevensport.eu.  Макар че отборът от Любляна водеше с 14:13 на полувремето, през втората част позволи на своите домакини да направят пълен обрат и да се поздравят с първата си победа в лигата през тази година. Така кръг преди края надеждите на Оморегие и компания за продължаване в следващия кръг стават илюзорни, след като в другата среща от кръга руският Динамо (Волгоград) изненадващо се наложи при гостуването си в Лайпциг на местния едноименен тим с 30:27 и излезе начело.

След гола си срещу Хипо тъмнокожата плевенска перла има в своя актив 14 попадения до момента. Най-резултатна в двубоя в Австрия за тима на Крим стана македонката Мириета Бажрамоска, която реализира 8 гола, а словенката Тамара Мавсар добави още 4. За победителките най-точна беше австрийката Горица Ачимович, която вкара цели 11 попадения.

В последния шести кръг в групата отборът на Крим Меркатор ще посрещне в словенската столица германския Лайпциг. Единственият вариант Лиза Оморегие и нейните съотборнички да продължат напред е да спечелят с повече от 10 гола разлика, което ще им осигури заветната втора позиция в крайното класиране.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...