Акценти
Начало / Общество / Одобрен е проектът за реконструкция на водните огледала и пеещия фонтан

Одобрен е проектът за реконструкция на водните огледала и пеещия фонтан

Градска градина

Одобрение получи вторият етап на проекта на Община Плевен  „Обновяване и модернизация на физическата среда чрез реконструкция на Централната пешеходна зона на град Плевен”, реализиран по ОП „Регионално развитие”. Предстои Общинският съвет да одобри подписването на анекс за удължаване срока на договора. Това съобщи днес на брифинг кметът проф. Димитър Стойков.

В рамките на този втори етап ще бъдат рехабилитирани трите „Водни огледала” с обща площ 1 408 кв.м. Стойността на тяхната рехабилитация е 499 571  лв.

В рамките на проекта се предвижда още да бъдат озеленени  273 кв.м., рехабилитиране на още 717 кв.м пешеходна зона и ремонт на машинна зала.

Предвижда се изграждане на нова система на светлинни и водни ефекти. Важен резултат от рехабилитацията ще е намаленият разход за вода и електричество.

Предвидени са също и 435 457 лв. за ремонт на  пеещия фонтан  в Градската градина.  Както и озеленяване на 405 кв.м площи, рехабилитиране на 749.5 кв.м пешеходна зона, саниране на машинно отделение. След ремонта пеещият фонтан ще има нова система ефекти, а разходите за вода и електричество ще бъдат намалени.

 Дейностите по проекта ще стартират веднага след подписване на договора за реализация на втория етап от проекта, обясни кметът проф. Димитър Стойков.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...