Акценти
Начало / Крими / Огън изпепели 40 бали фураж в Кнежа, в Драгаш войвода горя частен дом

Огън изпепели 40 бали фураж в Кнежа, в Драгаш войвода горя частен дом

пожарна-нови-колиКъсо съединение е причинил пожар в селскостопанска постройка в Кнежа на 29 август около 17:20 часа. Унищожени са 50 квадратни метра от покривната конструкция и 40 бали с фураж. Пожарът е потушен от екип на РСПБЗН-Кнежа, информират от полицията в Плевен.

Също късо съединение е причина за пожар в стопанска постройка в село Драгаш войвода, избухнал на 31 август. Огънят е унищожил 100 квадратни метра от покривната конструкция на частен дом и домашно обзавеждане.. Пламъците са потушени от екип на РСПБЗН-Никопол с един пожарен автомобил. Пострадали хора няма.

За периода от 29 август до 1 септември в областта са възникнали 26 пожари в сухи треви и нискостеблена растителност, съобщават още от плевенската полиция.  Пожарникарите са отреагирали на сигнали в селата Милковица, Въбел, Малчика, Обнова, Шияково, Петокладенци, Одърне, Радишево, Гиген, Черковица, Ясен и Рибен и градовете Плевен, Никопол, Белене, Гулянци и Левски. От пожарната напомнят, че остава в сила категоричната забрана за палене на огън в сухи треви. Установените нарушители ще бъдат санкционирани.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...