Акценти
Начало / Политика / Общински съветници от ГЕРБ – Никопол: Няма да има реваншизъм

Общински съветници от ГЕРБ – Никопол: Няма да има реваншизъм

 Красимир Халов д-р Валери Желязков

Няма да има реваншизъм след смяната на председателя на Общинския съвет в Никопол Майдън Сакаджиев. Това заявиха на пресконференция в Плевен Красимир Халов, председател на групата съветници от ГЕРБ, и д-р Валери Желязков, общински съветник от същата партия и бивш кмет на града. Халов благодари на групата на 10-те общински съветници, които поискаха оставката на Сакаджиев, за това, че са устояли на натиска, който е бил наложен от 14 до 26 август, когато се състоя извънредната сесия в Никопол. Той поздрави Мария Георгиева, която ще е новият председател на местния парламент. „В нея потърсихме човек, който ще ни обединява и мисля, че тя ще се справи с това. Това ще бъде основното ни изискване към нея – да има дебат, да има обсъждане, да има зачитане на мнения. Разчитаме на диалог – тя е грамотен, млад човек, който е останал да живее в Община Никопол”, коментира Халов. Той не скри задоволството си от факта, че пълен запис от вчерашното заседание на местния парламент е излъчен по кабелната телевизия още същия ден, а напрежението сред хората в града отшумява.

Първата стъпка на общинските съветници ще е да разберат какво е реалното финансово състояние на Общината и на общинските фирми, както и как са проведени обществените поръчки. Ако има проблеми с получаването на информация от финансовия отдел, ще се иска пълен одит, поясни д-р Желязков. „Ще минем през всички населени места, ще го направим така, че да не прозвучи като предизборна кампания – искаме да знаем какво става и нашите съграждани да го знаят”, коментира Халов. Собствените приходи на Общината са паднали с около 700 хиляди лева, опасяват се още общинските съветници от ГЕРБ.

Д-р Желязков поясни, че актът за искане оставката на Сакаджиев не е реваншизъм. Той каза, че такъв няма да бъде търсен и спрямо кмета Емил Бебенов и всички разумни негови решения ще бъдат подкрепяни от групата на ГЕРБ, която обаче ще следи да се спазват правилата и законите. Желязков подчерта, че от ГЕРБ са били против продажбата на обработваема земя, а над 2 500 дка вече са продадени. „Земята трябва да се отдава под наем, а не да се продава”, категорични са от ГЕРБ.

Поредна извънредна сесия предстои на местния парламент в Никопол. Този път инициатори за нея са кметът Емил Бебенов и зам.-председателят на местния парламент. Поводът за заседанието е исканото актуализиране на бюджета на местния футболен клуб. „Футболният клуб беше даден на ДПС. Три години подред се гласува бюджет от около 60 хиляди лева, като сме видели само един отчет за какво са изразходени тези средства”, информира още Халов. Другият повод за извънредното заседание са крайни срокове по евро проект.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

Един коментар

  1. Бойко Петров

    Л@йнарч€т@ от ГРОБ