Начало / Общество / Община Плевен ще дари 3 500 литра гориво на полицията и пожарната

Община Плевен ще дари 3 500 литра гориво на полицията и пожарната

общинска сесия
Общинските съветници приеха точката от дневния ред, с която се предвижда Община Плевен да отпусне безвъзмездно 3 500 литра гориво на полицията и пожарната. Дареното гориво ще бъде използвано за обезпечаване работата на полицейските служители при изпълнение на служебните им задължения и за опазване обществения ред на територията на община Плевен, както и за осигуряване на пожарна безопасност през предстоящата жътвена кампания.
За нуждите на полицейската дирекция в Плевен ще бъде дарен бензин А95Н в натура или неговата равностойност в автогаз и евродизел. За нуждите на Първо и Второ РУП се отпускат по 1000 литра, както и за пожарната в Плевен, а за управлението в Пордим – 500 литра.
Предложението беше внесено от кмета на Плевен проф. д-р Димитър Стойков и е въз основа на искане от страна на директорите на двете ведомства. То е продължение на дарителската практика на Община Плевен за осигуряване на гориво за служебните автомобили на тези структури.
След усвояването на дарението ръководителите на тези структури ще трябва да отчетат пред Общинския съвет начина за оползотворяване на горивото, резултатите и ефективността от дарението. Категорично е условието дареното гориво да бъде използвано само и единствено за нуждите на служебните автомобили на ОДМВР-Плевен и РДПБЗН-Плевен.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...