Акценти
Начало / Общество / Община Плевен да купи вила във Видима, предлага кметът Димитър Стойков

Община Плевен да купи вила във Видима, предлага кметът Димитър Стойков

SAM_7659-кмет Плевен

Община Плевен да купи 3-етажна вила в кв. Видима на Априлци ще предложи на Общинския съвет кметът на Плевен Димитър Стойков. Това заяви самият той днес на пресконференция. Идеята е през ваканциите там да почиват учениците от Община Плевен със специални карти. Така почивката им ще излиза на себестойността на разходите, без никаква печалба за общината. На смяна ще могат да почиват до 70 деца. Парите ще са от продажбата на общински имот в Кранево. Оценката на вилата  е 350 хил. лв., но за ремонт и обзавеждане ще са нужни още 1 600 000 лева, с което цялата инвестиция ще стане около 2 млн. лева.

Вилата е строена навремето от птицекомбината в Славяново. Спортната част е собственост на Медицинския университет, останалото е съсобственост между университета и сдружение. Идеята е да се направи замяна по пазарни цени между собствеността на университета и общинска вила в Кайлъка, която и без това висшето училище ползва от около 30 години безвъзмездно. Така на Община Плевен ще остане да изкупува само частта на сдружението във вилата във Видима.

Що се отнася до продажбата на имота в Кранево, кметът заяви, че общината не може успешно да управлява и контролира имущество на разстояние от около 350 км. Намерението е всички пари от тази продажба ще отидат само и единствено за инфраструктурни проекти, на първо място за вилата във Видима.

Кметът Стойков предположи, че вероятно ще има много политическо говорене в Общинския съвет по предложението му. Той уточни то ще бъде точка първа преди приемане на общинския бюджет на сесия, защото приемането му или не, ще повлияе на общите разчети с предвидените около 3 млн. лева приход от евентуалната продажба в Кранево.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...