Акценти
Начало / Общество / Общината предлага за продажба бившата галерия на „Вазов” 5

Общината предлага за продажба бившата галерия на „Вазов” 5

галерия "Христо Бояджиев"Редовната сесия на Общинския съвет в Плевен ще се проведе на 28 август, четвъртък. В предварителния дневен ред са включени едва 21 точки – подходящо малко като за месец август.

Съветниците ще гласуват обявяване на нов търг на три общински ателиета в блока на бул. Георги Кочев”. Кметът внася за обсъждане проектът на Стратегия за развитие на образованието в Плевен за периода 2014-2020 г. и предложение на проект на Програма за развитие на земеделието в Община Плевен за периода 2014-2020 г.

Като първа точка в дневния ред е включен отчетът на постоянната комисия по „Контрол по изпълнение на решенията на Общинския съвет” за изпълнението на решенията, приети от 25 април до 29 август 2013 г.

По предложение на кмета на Община Плевен съветниците ще обсъдят и гласуват вътрешни компенсирани промени в сборния бюджет на Общината. Предложението е предвидените 30 000 лв. за монтаж на повдигнати пешеходни пътеки и ограничители на скоростта да бъдат преразпределени за изграждане на подход към покрития плувен басейн – 13 000 лв., и 17 000 лв. за основен ремонт на ул. „Метро”.

В дневния ред е включено и предложението за продажба на триеатжна сграда в парк Кайлъка, която се намира на около 500 м от дигата на язовира. Сградата е масивна, триетажна, със застроена площ от 341 кв. м. Пазарната оцента на имота е 600 000 лв. Предложението за продажбата на имота е подкрепено единодушно от членовете на постояната комисия по „Икономика, финанси и бюджет” към Общинския съвет.

На тази сесия съветниците ще разгледат предложението за продажба на помещенията в сграда на ул. Иван Вазов” 5, в които се помещаваше галерия „Христо Бояджиев”. Данъчната оценка на имота е 94 425 лв.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...