Акценти
Начало / Общество / Обучават общински специалисти за работа със специална информационна система

Обучават общински специалисти за работа със специална информационна система

област обучениеij

В Областна администрация- Плевен започна обучение на специалисти от общините за работа с Географската информационна система. То е част от дейностите по проект „SPATIAL – Обща стратегия за устойчиво териториално развитие на трансграничния регион Румъния – България”, информират от Областната администрация.

В рамките на обучението, което включва теоретична и практическа подготовка, участниците ще се запознаят със съвременните тенденции в използването на информационната система. Тя служи за въвеждане, съхраняване, анализиране и извличане на геопространствени данни, като отпада необходимостта от остарелите хартиени карти и позволява по-лесното им актуализиране.

Първоначално обучение ще преминат повече от 30 експерти от общините от Плевенска област, като на следващ етап ще бъдат обхванати  представители и на други институтции. Всички, преминали обучението, ще получат сертификати и ще могат да работят с разработената Регионална схема за пространствено развитие на Плевенска област, която беше създадена пилотно по трансграничния проект „SPATIAL – Обща стратегия за устойчиво териториално развитие на трансграничния регион Румъния – България”.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...