Начало / Общество / Обновеният площад е с официално разрешение за ползване

Обновеният площад е с официално разрешение за ползване

IMG_6765Плевен

Официално разрешение за ползване на обновената централна пешеходна зона в Плевен е издала Дирекцията за национален строителен контрол – София. Разрешението е с дата 14 януари тази година, като предшестващият го Акт 15 е подписан от всички имащи отношение страни без никакви забележки, съобщиха днес от общинската администрация.

С издаването на двата документа окончателно приключи изпълнението на проекта „Обновяване и модернизация на физическата среда чрез реконструкция на Централната пешеходна зона на град Плевен”, реализиран по ОП „Регионално развитие”. Дейностите по проекта, чиято  обща стойност е 5 846 880.18 лв., стартираха на 20 май 2013 г. Те обхващат основната рехабилитация на два подобекта – „Площад „Възраждане” и прилежащите му пешеходни пространства към Военен клуб, НЧ „Съгласие” и от зала „Катя Попова” до пл. „Свобода” и „Централен градски фонтан на пл. „Възраждане”.

С изпълнението на проекта са обновени и 29 202 кв. м; зелените площи са 6 927 кв. м, реновирани са 840 кв.м  водни съоръжения, обновена и реконструирана пешеходна зона с площ 21 435 кв. м. Изградена е още система за управление на уличното осветление; напоителна система за зелените площи; монтирани са нови пейки, афишни колони,  съдове за отпадъци.  Значително е подобрена осветеността в пешеходната зона, а за незрящите са поставени плочи с тактилни ивици. Реконструиран е също големият фонтан, който е с нова система за водни и светлинни ефекти.

За да бъде запазена новоизградената пешеходна зона, ще бъде поставено изискване към почистващите фирми да не използват коли, по-тежки от 1.5 тона, заяви днес кметът.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...